Brød, Slider, Smagsløgene

Hjemme bagte boller | Koldhævede

Der er gået bagning i den her i hjemmet, det er afstressende, hyggeligt og så smager hjemme bagte ting bare bedre. Disse grove løjer af boller smager super godt og jeg kan varmt anbefale at bage dem til f.eks en søndag morgen.


Det du skal bruge til (14-16 stykker Koldhævede boller):

5 dl koldt vand 25 gram gær

Et drys salt

1 spsk honning (kan undlades)

ca. 100 g kerner/frø/havregryn

ca. 200 g grahamsmel

ca. 300 g hvedemel (alt efter hvor våd en dej du har)

Fremgangsmåde:

Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør til det er opløst.

Herefter tilsættes kerner/frø og/eller havregryn samt grahamsmelet mens der røres godt rundt. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt indtil du har en tyk grødlignende konsistens.

Dejen skal være meget klæg, men ikke alt for flydende. Når alt er blandet godt sammen, sættes dejen på køl natten over. (Tip: Klip en plastic-pose op og kom henover over skålen, herefter lægges et viskestykke henover. Sådan undgår du, et klistret viskestykke, hvis dejen skulle stikke af om natten.) – Jeg lod det blot hæve i en time, rullede dem til mellemstore kugler og smed dem så i ovnen.

Om morgenen sættes ovnen på 225 grader, bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir, med to spiseskeer
Bag bollerne i ca. 20 minutter (kan variere fra ovn til ovn, så hold endelig øje med dem undervejs.) Køl bollerne af.

Opskriften fandt jeg på denne blog

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar